Menu Sluiten

Provinciaal Kampioenschap Veldlopen Maldegem – Goud voor Kurt & Brons voor Davy – Jeugd ook massaal aanwezig

Vandaag werd in Maldegem gestreden voor de Provinciale Veldloop titels. Bij de jeugd waren we als club sterk vertegenwoordigd met een 40-tal atleten. Hier werden diverse top-10 plaatsen genoteerd. Voor de podia was het voor de supporters wachten tot de wedstrijd van de Masters. Kurt Maenhout verlengde zijn titel en mag zich een jaar lang Provinciaal Kampioen noemen bij de M45. Davy Acke mocht eveneens het podium op en behaalde brons bij de M35. Bij de Senioren was er een zéér knappe 9e plaats voor Lodewijk Roeygens!

Tijdens de wedstrijd waren Kurt en Davy aan elkaar gewaagd, en streden ze in een groepje van 6 voor de dichtste ereplaats in het algemeen klassement. Afwisselend namen ze de koppositie voor hun rekening. In de laatste ronde moest Kurt een klein gaatje laten. Davy werd uiteindelijk knap 4e en Kurt 6e Master.

Ook de prestaties van onze jeugd mochten gezien worden. Van de in totaal 45 Halestrianen tekenden maar liefst 38 jeugdatleten present die allemaal het beste van zichzelf gegeven hebben en onze clubkleuren  zeer hard verdedigd hebben !

In vergelijking met het  vorig PK in 2019 in Zottegem verdubbelden we maar liefst het aantal top 10 plaatsen van 2 naar 4 wat een duidelijk signaal is dat we we goed bezig zijn met onze jeugd !