Menu Sluiten

Corona-update: Competitie, Interregio JeugdCup & Oost-West Cup

De Vlaamse Atletiekliga deelt de bezorgdheid van de overheid om de coronacrisis onder controle te houden en zal dus alle richtlijnen van de overheid strikt opvolgen. Wij verwachten een zeer trage afbouw van de huidige maatregelen en kunnen niet voorspellen wanneer onze clubs terug trainingen of wedstrijden mogen organiseren. Zoals gemeld op de website van de Vlaamse Atletiekliga zijn alle Vlaamse wedstrijden t.e.m. 1 juni afgelast.

Nog even ter herinnering:

Geannuleerde wedstrijden worden niet herplaatst in de kalender, ook kampioenschappen worden niet verplaatst met uitzondering van de Belgische kampioenschappen.

In samenspraak met de LBFA werden volgende beslissingen genomen in verband met de Belgische kampioenschappen voor zover de overheidsmaatregelen dit toelaten:

  • BK AC en BK AMH op 15 en 16 augustus
  • BK Meerkampen op 25 en 26 juli

Ook voor de Interregio Jeugdcup en de Oost-West Cup heeft dit consequenties:

Aangezien meer dan 50% van de wedstrijden die gelden in het kader van beide regelmatigheidscriteria door de beslissingen niet meer georganiseerd worden, werd in overleg met de collega organiserende clubs besloten om beide regelmatigheidscriteria in die hoedanigheid af te gelasten. We streven ernaar om in 2021 opnieuw volwaardige criteria te kunnen inrichten.

Voor de wedstrijden die momenteel nog niet geïmpacteerd zijn hopen we alsnog als club in volle getale te kunnen deelnemen, voor zover de overheidsmaatregelen dit zullen toelaten.