Menu Sluiten

Week van het (sport)gezin!

Tijdens de Week van het Gezin plaatsen we atletiekgezinnen in de kijker. De familie Maenhout uit Ruiselede is bij de kleine, gezellige Oost-Vlaamse club Halestra bijzonder actief.

Koen (55) : Overstag gegaan nadat zijn vrouw en kinderen in de atletiek belandden. Kreeg de loopmicrobe serieus te pakken, neemt regelmatig deel aan crossen en heeft een al zevental marathons op zijn palmares. Hij geeft training aan de pupillen en is actief als jurylid.

Ann (53): Begon met lopen via Start to Run. Ze bleek veel aanleg te hebben en sloot zich op haar 35 ste aan bij Halestra. In haar leeftijdsklasse behoorde ze tot de nationale top in het afstandslopen. Ze is jurylid. Binnen haar clubs is ze actief als vrijwilligster.

Jens (27): Begon als benjamin met atletiek en deed in z’n carrière alle onderdelen van werpen tot tienkamp. Momenteel loopt hij vooral. Hij is jeugdtrainer bij Halestra, heeft een diploma instructeur B en is van plan om op termijn de cursus voor trainer B te volgen. Hij maakt zich ook nuttig in de beleidscommissie jeugd. Voor zijn club zet hij zich in als vrijwilliger op wedstrijden en hij houdt zich bezig met teams te maken voor de interclub. Samen met zijn moeder Ann organiseert hij mee het jaarlijkse Halestra-kamp.

Marlies (23): Volgde haar oudere broers naar de atletiek. Ze deed vroeger vooral afstandslopen, maar tegenwoordig legt ze zich toe op discus en speer. Ze geeft bij Halestra training aan de kangoeroes en benjamins en is ook jurylid.

Yorich (25): Begon als benjamin. Focust zich vooral op lopen, maar durft ook een speer vastpakken. Hij is ook Kidsjury en op Halestra-wedstrijden is hij van de partij als vrijwilliger.

 

Kan een afbeelding zijn van 4 mensen en tekst

Het artikel zelf is te vinden via onderstaande link!

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fvlaamseatletiekliga%2Fposts%2Fpfbid02Lh48mHQBtmYGJ75rH8tkMJyb55hV3LtUhXxZpuKeWBwcYneaF1Aqip4f31oHKotxl&show_text=true&width=500″ width=”500″ height=”737″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowfullscreen=”true” allow=”autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share”></iframe>