Menu Sluiten

Jeugdnieuws

Volg ons ook op Facebook

Jeugdtrainingen in tijden van corona…

Alle oefeningen die online komen mogen uitgevoerd worden waar en wanneer je maar wil. Bewegen is en blijft belangrijk op gelijk welke manier, maar op deze manier trachten wij er voor jullie een leuke variatie in te steken en het een beetje atletiekgericht te maken! Veel plezier alvast met de filmpjes!

Gemaakte filmpjes mag je altijd versturen naar jeugdhalestra@gmail.com

Oefeningen week 8

Training week 8

Oefeningen week 7

Training week 7

De oefeningen zijn wel een beetje door elkaar gemonteerd om het jullie een beetje moeilijker te maken! Veel plezier ermee

Challenge 3: Jump jump jump

Voila, hierbij de 3de uitdaging! Spring zoveel mogelijk keer touwtje in 30s… Hierbij alvast mijn poging van 77 sprongen, volgens mij kan dit zeker veel beter!! Succes alvast! Filmpjes mogen terug massaal worden ingestuurd!!

Oefeningen week 6

Training week 6

Oefeningen week 5

Training week 5

Challenge 1: paaseierenraap resultaten

Hierbij een compilatie van de ingestuurde filmpjes van de eerste uitdaging! Leuk om de vele filmpjes ingestuurd te krijgen! Hopelijk evenveel of zelf meer respons op de 2de uitdaging!

Snelste kangoeroe: Daan Boschman

Snelste Benjamin: Sebastiaan De Baere

Snelste pupil: Hannelore De Baere

Snelste miniem: Mats Diependaele

Challenge 2: paashaas achterna

Voila, hierbij  de 2de challenge. De paashaas is terug vertrokken met de klokken richting Rome, maar we springen hem nog eens achterna om nog enkele eitjes te kunnen bemachtigen. Bedoeling is om met 2 benen tegelijk een aantal keer (miniemen 5, pupilen 6, benjamins 7 en kangoeroes 8) te springen en deze totale afstand dan te meten… filmpjes terug doorsturen ter verificatie. En de opgemeten afstand erbij vermelden.

Hierbij alvast mijn poging met na 5 sprongen op een afstand van 11.50m te komen.

Oefeningen week 4

Training week 4

Jeugdatleten in actie

Hierbij een compilatie van de ingestuurde filmpjes gemaakt door de eigenste jeugdatleten! Leuk om te zien dat ze in beweging blijven en enthousiast filmpjes insturen! Deze kan je nog altijd insturen, we kijken er alvast naar uit!!

 

Oefeningenreeks week 3

Training week 3

Challenge 1: paaseierenraap

We willen jullie ook uitdagen in enkele uitdagingen, hierbij uitdaging nummer 1!

Leg 10 paaseieren (groot of klein) in een kom en zet 3m verder een lege kom. Nu is het de bedoeling dat je start aan de lege kom en deze vult met de paaseieren uit de volle kom. Dit doe je door ze 1 voor 1 te verplaatsen over deze afstand van 3m. Laat dit filmen door de mama of papa (ook de broer of zus mogen dit filmen) met in beeld een chrono. Stuur jullie filmpjes door naar jeugdhalestra@gmail.com en we maken in de week van 20 april de snelste atleten bekend en maken een totaal filmpje met alle ingestuurde inzendingen! (1 inzending per persoon, meerdere keren proberen opnieuw filmen kan natuurlijk wel)

Hierbij alvast het filmpje van trainer Jens als voorbeeld en wie weet de te kloppen tijd van 25.4!? Hierbij daag ik (Jens) natuurlijk ook alle andere trainers uit om de challenge aan te gaan en hun filmpje in te sturen…

Veel succes alvast!!

 

Oefeningenreeks week 2

Training week 2

Enkele extra oefeningen

Omdat de filmpjes soms te groot zijn zullen deze ook op youtube verschijnen met hier een link naar dat filmpje!

Met in de hoofdrol: Jens Maenhout en Yorich Maenhout

Oefeningenreeks week 1

Training week 1

Deel 1
Deel 2

Inleidingsfilmpje

 

Sportkamp

HART-trainingen

Ook dit jaar gaan de HART-trainingen weer door, meer info op de HART-pagina!

PK veldlopen Maldegem Jeugd

Op zondag 12/1 vond het PK Cross Oost-Vlaanderen plaats in Maldegem.

Deze wedstrijd mag gerust beschouwd als één van de belangrijkste voor onze jeugd, temeer omdat hier alle jeugdatleten van alle Oost-Vlaamse atletiekclubs aanwezig zijn ( in totaal 25 )

We mogen gerust spreken van een massale opkomst van Halestra en vooral van onze jeugdatleten.

Van de in totaal 45 Halestrianen tekenden maar liefst 38 jeugdatleten present die allemaal het beste van zichzelf gegeven hebben en onze clubkleuren zeer hard verdedigd hebben !

In vergelijking met het vorig PK in 2019 in Zottegem verdubbelden we maar liefst het aantal top 10 plaatsen van 2 naar 4 wat een duidelijk signaal is dat we we goed bezig zijn met onze jeugd !

Nogmaals een dikke proficiat aan alle deelnemers aan dit PK en dank u wel aan alle supporters die onze atleten hebben aangemoedigd !