Menu Sluiten

Jeugdnieuws

Volg ons ook op Facebook en op instagram

Gezocht: Kandidaten voor het HART!!!

Wil jij deel uitmaken van ons

Dit kan indien je :

graag aan aflossingen (Relays) doet (en wie doet dit nu niet graag?)

– er zich toe verbindt deel te nemen aan: minstens 2 HART Trainingen  die doorgaan op maandagen 21/6, 28/6, 5/7, 12/7  (Piste Aalter van 18h00 tot 19h30)

Testwedstrijd  Aflossingen in Aalter op maandag 16/8 18h00   

PK Oost-Vlaanderen Aflossingen  op zaterdag 28/8 in  Gent (VM)

Nieuwe wedstrijdvorm KAN-BEN

Beste atleten en ouders ,

Corona heeft ons allen behoorlijk parten gespeeld waardoor onze wekelijkse trainingen èn de wedstrijden dienden afgeschaft te worden. Gelukkig zien we het eind van de tunnel waardoor we met de jeugd weer heropgestart zijn sinds vorige week woensdag. Ondanks Corona hebben we goed nieuws voor onze Kangoeroes en Benjamins. Een nieuwe competitievorm  voor deze atleten is in tussentijd  ontwikkeld door de Vlaamse Atletiekliga. Helemaal ‘nieuw ‘ is de wedstrijdformule voor onze Kangoeroes (2014-2015-…) . Tot nu  toe konden zij enkel deelnemen aan een aantal wintercrossen. De Benjamins  ( 2012-2013 )  zullen vanaf nu een wedstrijdvorm krijgen die meer op  hun ‘maat’ is gemaakt en niet enkel een ‘copy paste’ is  van de oudere atleten. Het was  de bedoeling dat wij dit aan jullie op een ‘live’ infomoment uit  te leggen , maar helaas ook hier laat Corona ons dit niet toe. Vandaar dat we gekozen hebben om hieronder de DOELSTELLINGEN en ORGANISATIEVORM van deze competitie  samen te vatten  te  samen met een  leuk filmpje kwestie van het dan toch wat visueel en praktisch te brengen. Intussen hebben al onze jeugdtrainers  (KAN-BEN) een infosessie hierover gevolgd waardoor zij op de hoogte zijn van de inhoud van deze nieuwe wedstrijdvorm.

Voor meer details ( hierover) verwijs ik naar de wedstrijdgids en handboek op deze link  Nieuwe wedstrijdvorm kangoeroes & benjamins – Vlaamse Atletiekliga

Filmpje

 Kan ben – wedstrijden.mp4

Corona-regels trainingen

Ingevolge de recent genomen maatregelen in verband  de sportwerking ter preventie en bescherming tegen COVID -19 kunnen onze woensdagvondtrainingen verder blijven doorgaan mits het naleven van een aantal specifieke afspraken :
1) mondmaskers verplicht  op het terrein voor alle +12j ( trainers mogen tijdens training  mondmasker uitdoen), ten allen tijde afstand houden, handen ontsmetten , thuis blijven indien je      ziek bent .
2) géén supporters/toeschouwers zijn toegelaten tijdens de training
3) aanvang van de training  (fluitsignaal om 18h00)  de opstelling – die nu in de 8 banen  per subgroep aan de toren aan de aankomst gebeurt-  wordt gewijzigd als volgt ( zie ook foto):
-Kan en 1 en 2 j ben . ( +-40 atleten ) verzamelen aan de toren  ( geen verandering)
-Pup 1 en 2e jaars  (+- 40 atleten) en MIN verzamelen aan start van de 50 m  op ruime afstand van de andere groep  (er zullen 3 horden geplaatst worden om aan te geven waar)
4) einde van de training  wordt er door de Kan en BEN weer verzameld aan de toren/ de PUP en MIN gaan weer naar de 3 horden
Ouders, broers , zussen  etc  die de   kinderen komen ophalen wordt uitdrukkelijk gevraagd om ten allen tijde achter de balustrade te blijven en kunnen hun kinderen vandaar bij hen roepen.
De afgelopen periode hebben we met zijn allen bewezen dat onze jeugdtrainingen ‘corona’ proof  zijn: wij vragen aan alle ouders, atleten een bijzondere inspanning het gezond verstand te blijven gebruiken en deze eenvoudige regels te respecteren. Samen komen we hierdoor !

Oefencrossen

Oefencross Aalter en Lievegem

Onze eigen oefencross werd een groot succes! Meer dan 100 jeugdatleten van HALE en ACME stonden aan de start! Hopelijk heeft iedereen er van genoten, wij als jeugdtrainers waren alvast in de wolken met deze massale opkomst alsook met de geleverde prestaties!!

Na onze eigen oefencross trokken we met een zeer grote delegatie  naar Zomergem voor de oefengalop van AC Meetjesland. Maar liefst 43 Halestrianen tekenden present die zondag. In totaal behaalden we 18 podiumplaatsen. Ter vergelijking vorig jaar waren we er met 35 atleten en behaalden we 15 podiumplaatsen. Dank aan alle atleten, ouders ,begeleiders en trainers om deze namiddag mooi rood-wit te kleuren.

RAADGEVINGEN VOOR DE VELDLOPEN (ATLETEN & OUDERS)

 1. Het verzamelen van de atleten (voor de opwarming) gebeurt 1 uur vóór de aanvang van de eerste wedstrijd aan de tent van Halestra. De omloop wordt in groep al wandelend verkend. Daarvoor is het aangeraden -bij slecht weer- een paar rubberlaarzen of stevige bottines mee te brengen. Zo vermijd je dat je verkleumd aan de opwarming begint. Het opwarmen van de jonge atleten gebeurt STEEDS onder leiding van de aangeduide jeugdtrainer(s).
 2. Neem voldoende reservekledij mee. Dit betekent dat je toch steeds minstens 2 paar kousen, een extra t-shirt, training, regenvest,… moet meebrengen. Ook je sportschoenen en/of je spikes niet vergeten.
 3. De trainer die opwarming geeft, zorgt er voor dat je in optimale omstandigheden aan de start van de veldloop komt. De starters van dienst (of meehelpende ouders in samenspraak met de trainer) verzamelen dan de atleten in de startzone (aan de wachtlijn) en controleren de aanwezigheid van het deelnemerskaartje.
 4. Een week op voorhand krijg je een mail van Jeugdhalestra  met de uitnodiging voor de cross. Digitaal op voorhand inschrijven is echt noodzakelijk (via de bijgevoegde link) ; reageer zeker ook op de mail van Jeugdhalestra door te laten weten dat je gaat meedoen. Vanaf Benjamins is het noodzakelijk dat je een wedstrijdtruitje met borstnummer draagt. Denk eveneens aan voldoende veiligheidsspelden.
 5. Bij de aankomst is het best dat er iemand aanwezig is die je direct je muts en vest kan geven, teneinde onderkoeling te vermijden. Nadien is het ten zeerste aan te raden minimum een tiental minuten traag uit te lopen.
 6. Onder voorbehoud van Corona Vanaf een bepaald uur, bekendgemaakt door de inrichtende club, worden de prijzen uitgedeeld. Je krijgt dan een prijs in volgorde van aankomst. Dit kan soms ook vlak na de aankomst gebeuren!
 7. Aarzel niet vragen te stellen aan je trainer, begeleider of iemand van het bestuur mocht iets onduidelijk zijn.

Jeugdtrainingen in tijden van corona…

Deelnemers challenges

De deelnemers aan de challenges werden bedankt met een doosje merci-koekjes! Deze werden rondgedragen door trainer Jens die hiervoor een mooie fietstocht heeft gedaan! Bedankt aan alle deelnemers voor het inzenden van jullie filmpjes!

 

Covid 19 maatregelen voor heropstart  jeugdtrainingen  Halestra

Binnenkort worden de jeugdtrainingen weer opgestart! Omdat we vermenging van atleten willen voorkomen en er ook geen contact met andere groepen mag zijn, dienen we de trainingen te laten doorgaan op andere dag. De vertrouwde donderdagavond is reeds ingenomen door de oudere atleten.

 • Starten doen we met zijn allen op woensdag 17/6 van 18u – 19.15u.
 • De 2e jaars miniemen worden op vrijdagavond verwacht om 18u.

We organiseren nog 3 woensdagavondtrainingen (17/6,24/6 en 1/7) voor de zomerpauze.

Aangezien we eveneens de groepen naar ‘aantal’ dienen te beperken, zal het verplicht zijn om uw zoon-dochter op voorhand in te schrijven via het gebruikelijke kanaal van Jeugdhalestra@gmail.com. Gelieve ook aan te geven of ze aan alle 3 of minder trainingen zullen deelnemen.

Dit dient te gebeuren tegen uiterlijk ZATERDAG 13/6.

Het is belangrijk te weten dat niet ingeschreven atleten NIET zullen toegelaten worden op de training.

De gemeente Aalter heeft richtlijnen gepubliceerd voor sporters-clubs en trainers. Mogen wij vragen om onderstaande op voorhand met uw kind nog eens duidelijk door te nemen. De jeugdtrainers zullen de belangrijkste zaken op de training zelf nog eens meedelen! 

 • Wie zich ziek voelt blijft beter thuis
 • Kleedkamers, toiletten zijn niet toegankelijk
 • Iedere atleet brengt zijn eigen waterfles met een naamsticker op mee.
 • atleten dragen geen mondmaskers: trainers dragen er één bij het begin en einde van de training

Vanaf 17u45 toegang via stalen hek aan de start van de 100m en wandel op het asfalt langs de piste (groene pijl). Terugkeren rond de aankomsttoren en via de steentjes (rode pijl). Volg aub deze route zowel voor het brengen als het afhalen van uw kinderen. Ouders en trainers wordt gevraagd om een mondmaskers te dragen. Ter plaatse wordt de atleet toegewezen aan zijn/haar groepje  verspreid over de ganse piste op diverse verzamelpunten (aangeduid met nummers) ; daar gebeurt dan ook ontvangst door de trainers die ook vraagt om ter plaatse de handen te ontsmetten.

Toeschouwers rond / op de piste zijn niet toegelaten!

 -Op het einde van de training van worden de atleten verzameld door de trainers op de verzamelpunten : van zodra de ouder het kind kan ophalen gebeurd het teruglopen op weg met kiezel naar uitgang (zie rode pijl). Volg voor het ophalen aub dezelfde route als voor het brengen.

Tenslotte zorg zeker dat de kinderen net voor het vertrek nog eens naar het toilet gaan!

Tijdens de training zal dit niet mogelijk zijn.

Wij beseffen ten volle dat deze beperkingen ons niet altijd in staat zullen stellen om onze jeugd training te geven ‘as usual’.

Nochtans is deze heropstart een hoopvol uitkijken naar onze normale trainingen.

Mocht één en ander niet duidelijk zijn, dan kan u steeds terecht bij onze jeugdcoördinator Johan Sevens ( 0472/223891) of  via jeugdhalestra@gmail.com

 

De filmpjes en trainingen

Alle oefeningen die online komen mogen uitgevoerd worden waar en wanneer je maar wil. Bewegen is en blijft belangrijk op gelijk welke manier, maar op deze manier trachten wij er voor jullie een leuke variatie in te steken en het een beetje atletiekgericht te maken! Veel plezier alvast met de filmpjes!

Gemaakte filmpjes mag je altijd versturen naar jeugdhalestra@gmail.com

Jeugdatleten in actie deel 2

Hierbij een compilatie van de ingestuurde filmpjes gemaakt door de eigenste jeugdatleten! Leuk om te zien dat ze in beweging blijven en enthousiast filmpjes instuurden!

Challenge 3: jump jump jump resultaten

Hierbij het filmpje met de 3 deelnemers aan deze challenge, met stoere bink Sebastiaan in bloot bovenlijf!

Challenge 2: paashaas achterna resultaten

Bij de kangoeroes was het Mathias die met 11m03 met de winst wist weg te springen voor Daan. Bij de benjamins was het deelnemersveld het grootst alsook de concurrentie! Hier was het dus Isaak die met de winst ging gaan lopen kort gevolgd door Sebastiaan (11.90), Edward (11.77 ) en wout (11.73). Hierna volgde nog respectievelijk Marie (11.64) en Thomas (11.18). Bij de pupillen dan ging  de winst naar Hannelore met 12.15 met in haar zog Tijl (10.86) Marie (8.46) en Maxime (10.78). Bij de miniemen tot slot waren er 2 deelnemers en het was Lars die met 9.43m net Mats (9.07) achter zich wist te houden!

Oefeningen week 8

Training week 8

Oefeningen week 7

Training week 7

De oefeningen zijn wel een beetje door elkaar gemonteerd om het jullie een beetje moeilijker te maken! Veel plezier ermee

Challenge 3: Jump jump jump

Voila, hierbij de 3de uitdaging! Spring zoveel mogelijk keer touwtje in 30s… Hierbij alvast mijn poging van 77 sprongen, volgens mij kan dit zeker veel beter!! Succes alvast! Filmpjes mogen terug massaal worden ingestuurd!!

Oefeningen week 6

Training week 6

Oefeningen week 5

Training week 5

Challenge 1: paaseierenraap resultaten

Hierbij een compilatie van de ingestuurde filmpjes van de eerste uitdaging! Leuk om de vele filmpjes ingestuurd te krijgen! Hopelijk evenveel of zelf meer respons op de 2de uitdaging!

Snelste kangoeroe: Daan Boschman

Snelste Benjamin: Sebastiaan De Baere

Snelste pupil: Hannelore De Baere

Snelste miniem: Mats Diependaele

Challenge 2: paashaas achterna

Voila, hierbij  de 2de challenge. De paashaas is terug vertrokken met de klokken richting Rome, maar we springen hem nog eens achterna om nog enkele eitjes te kunnen bemachtigen. Bedoeling is om met 2 benen tegelijk een aantal keer (miniemen 5, pupilen 6, benjamins 7 en kangoeroes 8) te springen en deze totale afstand dan te meten… filmpjes terug doorsturen ter verificatie. En de opgemeten afstand erbij vermelden.

Hierbij alvast mijn poging met na 5 sprongen op een afstand van 11.50m te komen.

Oefeningen week 4

Training week 4

Jeugdatleten in actie

Hierbij een compilatie van de ingestuurde filmpjes gemaakt door de eigenste jeugdatleten! Leuk om te zien dat ze in beweging blijven en enthousiast filmpjes insturen! Deze kan je nog altijd insturen, we kijken er alvast naar uit!!

 

Oefeningenreeks week 3

Training week 3

Challenge 1: paaseierenraap

We willen jullie ook uitdagen in enkele uitdagingen, hierbij uitdaging nummer 1!

Leg 10 paaseieren (groot of klein) in een kom en zet 3m verder een lege kom. Nu is het de bedoeling dat je start aan de lege kom en deze vult met de paaseieren uit de volle kom. Dit doe je door ze 1 voor 1 te verplaatsen over deze afstand van 3m. Laat dit filmen door de mama of papa (ook de broer of zus mogen dit filmen) met in beeld een chrono. Stuur jullie filmpjes door naar jeugdhalestra@gmail.com en we maken in de week van 20 april de snelste atleten bekend en maken een totaal filmpje met alle ingestuurde inzendingen! (1 inzending per persoon, meerdere keren proberen opnieuw filmen kan natuurlijk wel)

Hierbij alvast het filmpje van trainer Jens als voorbeeld en wie weet de te kloppen tijd van 25.4!? Hierbij daag ik (Jens) natuurlijk ook alle andere trainers uit om de challenge aan te gaan en hun filmpje in te sturen…

Veel succes alvast!!

 

Oefeningenreeks week 2

Training week 2

Enkele extra oefeningen

Omdat de filmpjes soms te groot zijn zullen deze ook op youtube verschijnen met hier een link naar dat filmpje!

Met in de hoofdrol: Jens Maenhout en Yorich Maenhout

Oefeningenreeks week 1

Training week 1

Deel 1
Deel 2

Inleidingsfilmpje

 

Sportkamp

HART-trainingen

Ook dit jaar gaan de HART-trainingen weer door, meer info op de HART-pagina!

PK veldlopen Maldegem Jeugd

Op zondag 12/1 vond het PK Cross Oost-Vlaanderen plaats in Maldegem.

Deze wedstrijd mag gerust beschouwd als één van de belangrijkste voor onze jeugd, temeer omdat hier alle jeugdatleten van alle Oost-Vlaamse atletiekclubs aanwezig zijn ( in totaal 25 )

We mogen gerust spreken van een massale opkomst van Halestra en vooral van onze jeugdatleten.

Van de in totaal 45 Halestrianen tekenden maar liefst 38 jeugdatleten present die allemaal het beste van zichzelf gegeven hebben en onze clubkleuren zeer hard verdedigd hebben !

In vergelijking met het vorig PK in 2019 in Zottegem verdubbelden we maar liefst het aantal top 10 plaatsen van 2 naar 4 wat een duidelijk signaal is dat we we goed bezig zijn met onze jeugd !

Nogmaals een dikke proficiat aan alle deelnemers aan dit PK en dank u wel aan alle supporters die onze atleten hebben aangemoedigd !