Menu Sluiten

Halve Marathon – CPC Loop Den Haag

Terwijl iedereen geniet van een korte rustperiode tussen winter- en zomerseizoen trok ondergetekende Davy Acke naar Den Haag om daar van City naar Pier en terug naar City te lopen over de afstand van een halve marathon. En dit zonder specifieke voorbereiding. Dat deze wedstrijd internationaal zéér sterk bezet is, bewijzen de toptijden die ondanks de winderige omstandigheden gelopen zijn: de top 3 liep over de finish na exact 60′ wedstrijd! De winnaar Dawit Wolde (ETH) had er 59’58” voor nodig. Ook bij de dames was een topveld aanwezig met een winnende tijd van 1u09’44” door Joyline Chemutai (KEN).

Sfeerfoto’s

Nadat de eerste 7km mooi in de tred verliepen van het groepje eerste dames (3’25″/km), werd ik daarna letterlijk en figuurlijk uit de groep weggewaaid. Door het ontbreken van de specifieke lange wedstrijdkilometers werd het een mentaal zware wedstrijd waarbij er een stelselmatig verval optrad. Naar het einde toe kon het tij enigszins gekeerd worden waardoor in de laatste kilometer nog een 5-tal atleten / atletes werden bijgehaald. Eindtijd: 1u13’55”, een 136e plaats overall, een 18e bij de M35 en een nieuwe ‘internationale’ ervaring rijker.