Menu Sluiten

Coronavirus – Impact voor de clubwerking

Sinds kort heeft het Coronavirus Covid-19 ook in België toegeslagen. Binnen de atletiekvereniging Atletiekclub Halestra vinden we de gezondheid van iedereen prioritair en stellen daarom alles in het werk om een eventuele besmetting tegen te gaan. We zien het als bestuur dan ook onze plicht om bijkomende maatregelen te nemen volgend op de beslissingen vanuit de overheid.

Naast de eerdere communicatie omtrent de annulering van het clubfeest van komende zondag 15 maart 2020, betekent dit ook dat er geen enkele georganiseerde training of vergadering plaats zal vinden. Deze maatregelen gelden op heden t.e.m. 3 april. Ingeval er wijzigingen optreden houden we jullie uiteraard op de hoogte.

Namens het Bestuur.

 

Hieronder de communicatie vanuit de Vlaamse Atletiekliga:


CORONAVIRUS: UPDATE RICHTLIJNEN CLUBS
De nationale regering nam donderdagavond ingrijpende beslissingen om de verdere uitbraak van het coronavirus tegen te gaan. Die maatregelen veroorzaken verregaande gevolgen voor onze samenleving en uiteraard ook voor onze atletiekgemeenschap.
De Vlaamse Atletiekliga nam eerder deze week al enkele drastische beslissingen, waaronder het uitstellen van de Jeugddag in Gent en de Algemene Vergadering in Brugge.
De maatregelen die op het hoogste bestuurlijk politieke vlak donderdagavond werden genomen, gaan nog een stap verder. Zo is het ook aan verenigingen, waaronder dus ook sportclubs, verboden om geplande activiteiten, waaronder wedstrijden, randactiviteiten, vergaderingen en georganiseerde trainingen, te laten doorgaan. Wij dringen er bij onze atletiekclubs op aan dat deze maatregelen met gezond verstand en de nodige burgerzin zullen opgevolgd worden.
Verzekering:
• De individuele sportverzekering blijft van kracht voor atleten die individueel hun training verder zetten.
• Indien de club of haar vertegenwoordigers ingaan tegen de richtlijnen van de overheid is er een risico dat de verzekering de aansprakelijkheid niet zal willen dekken bij problemen.